Az internetnek hála találtam használt motort és motorgumist is

Mostanában nagyon sok időt töltök a számítógép előtt. Én sem igazán értem, hogy miért. Talán a rossz idő az oka? Tavasszal-nyáron szeretek kirándulni, na de ebben a hideg, esős időben? Addig marad a különböző utazási témájú videók nézegetése a világhálón és a közösségi médiában. Legutóbb például egy angol videós csoport töltött fel különböző tartalmakat, amiket Skóciában készítettek motorozás közben. Gyönyörű szép tájak, kastélyok, nyugodt vidéki élet… hogy is láthatna ennyi mindent az ember, ha nem létezne az internet? Igen, pont úgy, hogy felül a repülőre, amit én nem fogok megtenni. De amellett, hogy hajlamos lustává nevelni, az internet sokszor valóban könnyebbé teszi az emberek életét és az információáramlást. Néha valóban hasznos tartalmakhoz juthatunk hozzá könnyedén. A motoros videók nézésének hatására például különböző, kifejezetten nekem szóló hirdetéseket is feldobott a kedvenc weboldalam. Ennek volt köszönhető, hogy találtam egy használt motorbiciklit kedvező áron, amit meg is vettem. Említette a tulaj, hogy jó a műszaki állapota, de azért kisebb felújítások ráférnek. Nem tudtam, hogyan fogok hozzákezdeni, de a net ezt is megoldotta, amikor feldobta nekem a motortire.hu egyik videóját.

Megtudtam, hogy a motortire.hu egy klassz szerelőműhely, ahol motorgumik javításával és forgalmazásával töltik a dolgozók a mindennapjaikat. Úgy éreztem, hogy itt az ideje megtalálni a tökéletesen passzoló új gumikat a használt motoromra, mivel itt egész biztosan akad olyan, ami jó lesz. Először a motortire.hu aktuális páros akcióit böngésztem végig, hátha pont akad olyan csomag, ami az én motoromra pont jó lesz. De végül inkább márka és méret alapján választottam, mert még nincs sok tapasztalatom ebben a témában, úgyhogy a kísérletezgetéssel még ráérünk. A videó alapján már nagyon szimpatikus volt a jól felszerelt szerelőműhely, meg nem is akartam már ezzel sokat bajlódni, ezért úgy döntöttem, hogy a megrendelt gumikat nem veszem át, hanem ott helyben kérem a felszerelésüket egy előre megbeszélt időpontban. Minden a megbeszéltek szerint zajlott. Egy gumis már várt, aki lekapta a régi gumit és már rakta is volna fel az újat.

Azt gondoltam, hogy itt lesz a vége, megvagyunk. De nem egészen így alakultak a dolgok. A szerelő ugyanis alaposan átvizsgálta a kerék többi részét is, aminek köszönhetően észrevett egy eddig rejtve maradt, első ránézésre apró hibát. Tényleg jelentéktelennek látszott. Ő viszont elmondta, hogy valójában a legtöbb komoly meghibásodás pontosan így kezdődik, mivel a tulajdonosok szeretik addig húzni az elkopott alkatrészek cseréjét, míg végül már nagyon nagy lesz a baj, és tényleg nem lesz mit tenni. Ilyenkor pedig már a szakember és a pénztárcánk is jobban meg lesz terhelve, az idegeinkről nem is beszélve. Ennek elkerülése érdekében tehát érdemes gondoskodnunk motorunk állandó kifogástalan állapotáról, már amennyire ezt a körülmények lehetővé teszik.

A motortire.hu azért is kínál ennyi fajta motorgumit megvételre, mert tisztában vannak vele, hogy mindenki más környezetben, illetve célra használja a motorját. Egyáltalán nem mindegy, hogy a várost szeljük vele munkába járás céljából, vagy pedig a szabadidős vidéki száguldozás élvezetének hódolunk hétvégenként. A használatnak kitettség előbb-utóbb meg fog látszani, ezért a megfelelő állapotú motorgumi beszerzésénél rossz ötlet csak az olcsóságot nézni. Még akkor is, ha nem vadiújat veszünk. A motortire.hu-nál ezt is megtehetjük, de ők garantáltan csak jó állapotú terméket vesznek át és adnak tovább ügyfeleiknek.

A motorunk műszaki állapotát tekintve nincs olyan, hogy “túl sokba kerül”. A saját biztonságunk és testi épségünk forog ilyenkor kockán. A megfelelő szakember közreműködése sokszor nagyban hozzájárul a balesetek elkerüléséhez, meg persze a megfelelően illeszkedő és kiválasztott motorgumi is.