Digitális vagy nem?

Érdekes kérdés a számítógépes és digitális világ fontossága. Az emberek általában két meglehetősen szélsőséges táborra szakadnak: az egyik oldal azért szidja a másikat, mert túl sok időt tölt a gép előtt és szinte az egész életét digitális eszközökkel körülvéve éli. A másik csoport viszont azzal érvel, hogy haladni kell a korral, és ki kell élvezni, ki kell használni a modern technika nyújtotta előnyöket. Számos cikk és kutatás is készül ebben a témában, és jelenik meg az interneten. Az én véleményem szerint az emberek igazán tölthetnék hasznosabban is az idejüket, mint hogy ilyen cikkeket írnak, és veszekednek egymással. Mint ahogy mindenben, ebben is az “arany középút” megtalálása lenne a legfontosabb. Ha már adottak a fejlett digitális eszközök, miért ne használnánk azokat? Azonban túlzásba esni sem szabad: nem szabad hagyni hogy szinte a technika irányítása alá kerüljünk.

Én például sosem szoktam ilyen és ehhez hasonló cikkeket olvasgatni a neten. Arra azonban nagyon is sokat használom, hogy információkat, termékeket, szolgáltatókat keressek meg rajta.

Nemrég is éppen így tettem, amikor meghívókat kellett nyomtatnom. Az internet segítségével találtam rá a Color Nyomdára, ami egy kitűnő, három üzemmel is rendelkező nyomda. Ügyfeleket Budaörsön fogadnak, a másik két üzemben nem lehet személyesen vásárolni. Ezek helyszíne egyébként Nyíregyháza és Törökbálint. Szóval azért volt szükségem meghívóra, mert idén a fiam osztályának jutott az a feladat, hogy megrendezzék az iskolai farsangi mulatságot. Minden gyerek és minden szülő kapott valamilyen külön feladatot. A miénk a meghívó nyomtatás volt. A Color Nyomda honlapján a https://www.colornyomda.hu/munkaink/meghivo-keszites/ webcímen mindent megtaláltam amit a meghívókkal kapcsolatban tudni kell. Nagyon egyszerűen tudtam ajánlatot kérni. Egy online űrlapot kellett csak kitölteni ehhez, valamint a rendelés paramétereit megadni. Én -bárki bármit mond- nagyon szeretem az ilyen digitális jelentkezési lapokat. Sokkal egyszerűbbnek tartom, mint a telefonos ügyintézést, és eleve azokat a weboldalakat részesítem előnyben, ahol elérhető elektronikus ügyintézés/időpontfoglalás/ajánlatkérés.

Észrevettem, hogy egy anyagleadási segédletet is elhelyeztek a honlapon. Ezt is átnéztem, mielőtt beküldtem volna a meghívókat nyomtatásra. Nagyon sokat segített abban, hogy tudjam, milyen feltételeknek kell megfelelnie a nyomdába leadott anyagoknak.

Ezeket magamtól biztosan nem tudtam volna, és az átolvasással sok plusz munkától kíméltem meg magamat, valamint a nyomdai dolgozókat is. Találtam itt információkat a képek és illusztrációk leadásáról (ez kifejezetten lényeges a meghívók esetében), a betűkészletek és színek használatáról, és még számos más hasznos adatról. A https://www.colornyomda.hu/munkaink/meghivo-keszites/ címen pedig részletesen tájékoztattak arról, hogy a meghívó leadásakor mire kell figyelnünk. Meg kell adni például, hogy mennyi az oldalak száma, milyen méretet és tájolást képzelünk el, milyen típusú papírt szeretnénk, színes vagy fekete-fehér lesz-e a meghívó, illetve szeretnénk-e felületkezelést. A felületkezelésnél választhatunk 3D UV lakkozást, vagy fóliázást. A fólia kiválóan védi a termék felületét a koszolódástól és a sérüléstől. Mivel a gyerekek kezében ezek igencsak gyakran megtörténhetnek, én rögtön kiválasztottam a fóliázást. Emellett a sarokkerekítés is nagyon hasznos lehet, mert ezzel nem csak szebbé és különlegesebbé tehetjük a meghívót, de azt is kiküszöbölhetjük, hogy véletlenül megszúrják egymást az éles sarkokkal játék közben.

A nyomda weboldalát kifejezetten szép, igényes, és rendezett felületnek tartom, nagyon elnyerte a tetszésemet már az első pillanatban. A meghívó készítés mellett még számos más nyomdai termékkel foglalkoznak, melyek mind megtalálhatók a honlapon. Biztosan fogok a későbbiekben is innen rendelni, sőt el is mentettem magamnak a https://www.colornyomda.hu/munkaink/meghivo-keszites/ linket.