Ez akár egy internetes hír is lehetett volna!

A mai napig tisztán emlékszem arra a napra. A Balatonra utaztunk nyaralni a családdal. Minden nyáron ott töltöttünk két hetet, és szinte egész évben ezt vártam. Hideg téli napokon az iskolában, az ablakon kinézve mindig erről ábrándoztam. Néhányszor kellemetlen helyzetbe is kerültem miatta, mert amikor a tanár engem szólított, még javában a strandon labdáztam és napoztam a képzeletemben.

Azon a nyáron úgy döntöttünk, hogy éjszaka fogunk utazni. Még viszonylag kicsik voltunk a testvéreimmel, ezért a szüleim azt gondolták, egyszerűbb lesz a számunkra kibírni a hosszú autózást, ha tudunk közben aludni. Az elképzelés jónak tűnt, ám nekünk eszünk ágában sem volt aludni! Út közben énekeltünk, nevettünk, beszélgettünk, aztán egyszer csak egy hatalmas csattanást hallottunk. Kiderült, hogy a biciklitartó felmondta a szolgálatot, eltörött, és az összes bicikli lezuhant az útra. Kétségbeesetten szedtük őket össze, és vittük ki az autóút szélére. Nagy szerencsénk volt, hogy senki sem jött éppen arra, különben a hírekbe is bekerülhettünk volna egy baleset főszereplőiként.

A nyaralást el kellett halasztanunk, amíg rendbe hoztuk a megsérült kerékpárokat, és beszereztünk egy új biciklitartót. Apukám tudta, hogy erre a legalkalmasabb az autofelszerelesek.hu weboldala. Már korábban is rendelt innen autós kiegészítőket, és mindig meg volt elégedve a minőséggel.

A “kerékpártartó” kategóriában több típusú biciklitartó is elérhető. Vásárolhatunk hátsó ajtóra, vonóhorogra, vagy tetőre szerelhetőt. Ezek mellett lakóautóra való változatokat is találhatunk. Mivel a régi biciklitartónk a tetőn volt, most is ilyet választottunk. Reménykedtünk benne, hogy ezúttal nem fog eltörni, és végre eljutunk a Balatonra.

Fontos megemlíteni, hogy ez a webshop nem csak kerékpár szállításban nyújt segítséget, hanem számos más autós kiegészítő is található rajta. Ha a szállító eszközöknél maradunk: a biciklitartó mellett tetőcsomagtartó, tetőbox, síléc szállító, és vízisport szállító is kapható. Ezek egyébként bérelhetők is, ha valakinek csak egy alkalommal lenne rá szüksége. A bérléssel kapcsolatos információk a honlap tetején található “Bérlés” fül alatt tekinthetők meg.

Sok más hasznos felszerelést is vásárolhatunk. Ilyen például a karosszéria védelemben fontos szerepet játszó lökhárító védő, az ablaktörlő lapát, a hólánc, a légterelő… és még telefonos kiegészítőket is beszerezhetünk. A légterelő egy igen hasznos találmány, amelynek segítségével elkerülhető az ablakok párásodása, és jelentősen javítható a szellőzés mértéke. Kiválthatjuk vele a légkondit, és azt is megelőzhetjük, hogy a lehúzott ablakok következtében beáramló huzat miatt megfázzanak az utasok. A sofőröknek is jó szolgálatot tehet, hiszen párásodást megszüntető hatásának köszönhetően könnyebben ki fognak látni a szélvédőn.

Az autóba való kellékeken kívül motort, robogót, vagy éppen elektromos biciklit is lehet innen rendelni. A választék meglehetősen nagy, és a találatokat könnyedén szűkíthetjük a bal oldalt található szűrő segítségével.

Ha gyakrabban szoktunk felszereléseket vásárolni autónkhoz, hasznos lehet, ha feliratkozunk a hírlevélre, illetve regisztrálunk magunknak felhasználói fiókot. Ezáltal hamarabb tudomást szerezhetünk az akciókról és az aktuális hírekről. A weboldalhoz tartozik egy blog is, amely az AF Magazin névre hallgat. Itt kisebb cikkekben olvashatunk az egyes termékek előnyeiről, működéséről. Ha már a működésnél tartunk: némelyik termékhez YouTube videót is csatoltak, melyben megtekinthetjük a működésüket. A videók a termék képe melletti kis YouTube ikonra kattintva érhetők el.

Egy szó mint száz, mi nagyon szeretjük ezt a weboldalt, és ha valamilyen kiegészítőre van szükség az autónkba, mindig itt nézünk körül elsőnek. A gyors szállításnak hála, az új biciklitartóra nem kellett sokat várni, és hamarosan ismét elindulhattunk a nyaralásra. Ezúttal szerencsére nem történtek váratlan események.