Folyamatos informatikai korszerűsítés az otthonunkban

Igyekszem lépést tartani a technikai újdonságokkal, és szeretem, ha a tulajdonomban vannak korszerű informatikai felszerelések. Nemrég megvásároltam az első vezeték nélküli egerem és billentyűzetem, és imádom, ahogy együttműködik a kis tablettel, egy mini számítógépként funkcionál. Nagyon élvezem, hogy ennyire minimál a felszerelés, de ugyanakkor ennyire modern is. Múltkor elmentem reggelizni a közeli kis kávézóba, megrendeltem a finom reggelit a hozzá tartozó frissítő narancslevelet és kávéval, majd az új billentyűzet segítségével elkezdtem megválaszolni az e-maileket.

Az egyik levélben a kollégám küldött egy linket, amelyben a TopiWork Iskolaszövetkezet oldalát kérte, hogy nézzem át. Egy ideje téma a munkahelyemen, hogy diákokat szeretnénk foglalkoztatni, és egy diákszövetkezetet keresünk, akin keresztül szeretnénk meghirdetni a lehetőségeket.

Úgy gondoltam, hogy ez a feladat pont alkalmas arra, hogy a reggelim és a kávém elfogyasztása közben elvégezzem. Megnyitottam a TopiWork Iskolaszövetkezet weboldalát, és elkezdtem tájékozódni, hogyan tudnánk együttműködni velük.

Olvastam a cégeknek szóló fül alatt, hogy egyre népszerűbb a diákokkal való közös munka. Az elmúlt években egyre nagyobb teret hódított ez a lehetőség, és egyre több cég foglalkoztat diákokat. A hallgatók megfelelő szakmai képességekkel rendelkeznek, hosszútávon és rövidtávon is lehet velük dolgozni. A cég weboldalán szépen összefoglalták, hogy miért érdemes rajtuk keresztül igénybe venni a diákmunka közvetítést.

A szövetkezet számos kedvezményre jogosult, például a segítségükkel járulékmentesen lehet diákokat foglalkoztatni. A bérszámfejtéssel való feladatokat teljes mértékben átvállalja a TopiWork, ugyanakkor számos adminisztrációs feladatot is elvégeznek. Rugalmas lehetőség, könnyedén találnak munkaerőt a cégek akár hosszútávra is, de az alkalmi munkavállalói igényeket is gyorsan ki tudják elégíteni. A diákszövetkezetek számlát tudnak adni, így a foglalkoztatást költségként le lehet írni. A diákok között megismerik a foglalkoztató cég nevét, és így reklámozhatják magukat a munkaadó vállalatok.

A TopiWork diákszövetkezettel együttműködni több előnnyel is jár. Széles adatbázisuknak köszönhetően nagyon gyorsan elérik a kívánt munkaerőt. A munkáltató igényeit figyelembe véve szűrik a jelentkezőket, így nagy hatékonysággal találnak alkalmas dolgozókat. Bérmentesen állományba vehetik a betanított diákmunkát végző személyt, aki addigra már nagy munkatapasztalatra tesz szert. A TopiWork bármikor elérhető, örömmel rendelkezésre állnak, megkönnyítik az adminisztrációt. Figyelnek a minőségi szolgáltatásra, minden részletre kiterjedő tájékoztatást nyújtanak.

Az oldalon megtaláltam a diákszövetkezet e-mail címét, amelyen keresztül lehetőség van felvenni velük a kapcsolatot. Amennyiben a sales@topiwork.hu címre írva meghagyjuk az elérhetőségeinket, biztosak lehetünk abban, hogy visszahívnak és felkeresnek bennünket. Személyesen is megtalálhatjuk az irodájukat Budapesten, a Népszínház utcában ügyfélfogadási időben: hétfőtől csütörtökig 9:00-18:00 között, míg pénteken 9:00-12:00 között.

A blog fül alatt még tovább ismerkedtem az diákszövetkezet működésével. Az itt olvasható egyik cikkben az önfejlesztés fontosságára hívták fel a figyelmet. Lényeges a tudásbővítés, hogy kitűnjünk a tömegből, rengeteg eszköz áll ma már a rendelkezésünkre, hogy tovább képezzünk magunkat: podcastek, videók, könyvek.

Egy másik cikkben Obo Bettermann cégről kaphatunk egy kis tájékoztatást. Ez egy kiemelt partnere a diákszövetkezetnek, és remekül példázza azt, hogyan lehet eredményes a diákokkal való közös munka. Ez a német tulajdonú villamossággal foglakozó cég évek óta gyakornoki munkákat biztosít hallgatóknak. A diákok ezáltal komoly szakmai tapasztalatra tesznek szert, és számos jellemvonásuk is fejlődik.

További információkkal a Hallgatóknak és a Diákmunka fül alatt találkozhatunk. Megtudhatjuk, hogy milyen munkákra lehet jelenleg jelentkezni és milyen feltételekkel.

A vadonatúj billentyűzetem vidáman kopogott, miközben megírtam a kolléganőmnek a válasz e-mailt a reggelizőben. Itt az ideje, hogy felvegyük a kapcsolatot a TopiWork Iskolaszövetkezettel, és gratuláltam, hogy megtalálta ezt a lehetőséget.